dimecres, 7 d’octubre de 2009

aprofitar les clares d'ou

Aquesta entrada és la més vista del blog, amb diferència! És per això que aquí us recullo les receptes on es poden aprofitar les clares. Sapigueu que el què més m'agrada cuinar a mi són dolços i postres, i per això només hi trobareu receptes d'aquestes categories.
Veureu que a les etiquetes n'he creat una de "clares d'ou", per facilitar-ne la búsqueda. Espero ajudar-vos a trobar alguna cosa a fer després de preparar una bona crema catalana ;)

Petites delícies:
- macarons
- merengues

Pastissos:
- pa de pessic de taronja
- angel cake 
- pastís de crema de llimona amb merenga (lemon pie)

Cobertures i decoracions:
- cobertura de merenga per un pastís de xocolata i magrana  
- cobertura de merenga de cacau per unes magdalenes de plàtan
- floretes amb glaça real per un pastís violeta

Galetes:
- galetes d'avellana
- financiers
- glassa per decorar galetes (com aquestes de Sant Jordi)

  
De les clares també se'n pot fer una truita blanca i andando, però buscant pels blogs sempre es troben receptes enginyoses (com en aquest). 







Galetes cacau i avellana (d'aquest blog)
- 4 clares d'ou (ous del número 0)
- 200gr d'avellanes torrades
- 200gr de sucre
- 1 cullerada d'impulsor (llevat químic)
- 150gr de xocolata (pot ser fondant o no)
- 1 cullerada de cacau en pols

- Primer de tot es baten les clares fins que quedin a punt de neu (i a punt de neu vol dir que quan al girar la cullera no en cau ni una gota)

- Barrejar-les amb el sucre i un polsim de sal 

- Picar les avellanes i barrejar-les amb la xocolata fosa, el llevat i les clares muntades.

- Amb la mànega pastissera (jo en vaig fabricar un amb una bossa de plàstic ben neta) es fan muntanyetes i s'enforna a 150º durant 15 minuts.

Queden unes  galetones cruixents i molt bones!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!