Ahir va ser l'aniversari d'una companya de feina a qui no li entusiasma la xocolata (quina sort que té...) però que sí que li agraden molt els formatges. Buscant, buscant, vaig trobar aquesta panna cotta amb maduixes de la Carmen de Dulces Bocados, que em va semblar molt refrescant i ideal per un berenar ràpid entre la molta feina que tenim aquests dies.
A més, és ràpida i fàcil de fer!
Per la panna cotta:
- 200mL de nata líquida al 35% de MG
- 30gr de sucre llustre
- 250gr de formatge mascarpone
- 2 fulles de gelatina (o 16gr de gelatina en pols)
Posem a escalfar la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull, parem el foc i hi afegim el mascarpone. Finalment hi barregem les fulles de gelatina prèviament estovades amb aigua i ben escorregudes, o la gelatina en pols directament. Barregem bé i si cal ho acabem de triturar amb la batedora.
- 30gr de sucre llustre
- 250gr de formatge mascarpone
- 2 fulles de gelatina (o 16gr de gelatina en pols)
Posem a escalfar la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull, parem el foc i hi afegim el mascarpone. Finalment hi barregem les fulles de gelatina prèviament estovades amb aigua i ben escorregudes, o la gelatina en pols directament. Barregem bé i si cal ho acabem de triturar amb la batedora.
Per la gelatina de préssecs:
- 500gr de préssecs sensers
- 75 gr de sucre morè
- 2 fulles de gelatina (o 16gr de gelatina en pols)Pelem els préssecs i els triturem amb la batedora. Els posem, junt amb el sucre, a foc baix perquè es vagi reduïnt el puré. Parem el foc i hi afegim la gelatina (si són fulles les haurem estovat amb aigua, i si és en pols, la hi tirem directament). Ho barregem bé i reservem.
Muntatge:
Aboquem una quantitat de la panna cotta al motlle i ho deixem quallar uns 10 o 15 minuts; fins i tot es pot posar a la nevera. Passat aquest temps, hi aboquem una capa de gelatina de préssec. Es pot fer en l'ordre invers, o fins i tot alternant les capes.
Ho deixarem refredar a la nevera fins al moment de servir.