dijous, 15 de novembre de 2012

magdalenes de nocilla


Fa uns dies va ser l'aniversari d'una molt bona amiga que es menja la nocilla a cullerades (i qui no ho ha fet!), així que no podia deixar passar la ocasió, després de tantes magdalenes sense sucre i lleugeretes, de fer-ne unes de ben carregades de dolçor, pecat i gula!

Al veure la recepta em va fer por que em sortíssin poques magdalenes, així que en vaig doblar les quantitats...i finalment tenia tanta massa que vaig preparar les 12 magdalenes i un pastís que vaig fer amb dos pans de pessic de 18cm de diàmetre (layer cake). 



Aprofito per participar al Memòries d'una Cuinera, o tindria delicte que no ho fes...i és que últimament les magdalenes són la meva obsessió...


Ingredients (adaptat d'aquest blog):
- 1/2 tassa de cacau pur en pols
- 1 tassea d'aigua calenta
- 1/2 tassa de sèrum de llet* 
- 2 tasses de sucre integral de canya 
- 2 ous ecològics (del número 0)
- 1/2 tassa d'oli d'oliva suau
- 1'5 culleradetes d'essència de vainilla

- 2 tasses i 1/2 de farina integral de sègol
- 2 culleradetes de llevat químic
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1/2 culleradeta de sal

- 1/2 tassa de nata per muntar
- 1/2 tassa de nocilla

*El sèrum de llet (buttercream) s'aconsegueix barrejant la llet amb unes gotes de suc de llimona i deixant-la reposar 10 minuts


Primer de tot posarem en un bol el cacau i l'aigua calentona i els barrejarem bé. Hi afegim el sèrum de llet i el sucre i batrem fins que quedi tot ben homogeni.
Seguidament hi afegirem els ous, l'oli i l'essència i seguirem batent.

En un altra bol haurem barrejat els ingredients secs (farina, llevat, bicarbonat i sal) i ara els anirem incorporant a la massa de mica en mica, i batrem just fins que quedin ben barrejats.

Finalment hi posarem la nata (sense muntar) i la nocilla (es pot posar uns segons al microones perquè sigui més fàcil treballar-hi) i acabarem de remenar bé amb una espàtula.

Omplir els motlles de magdalenes fins a 2/3 de la seva capacitat i enfornar a 180º uns 15 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net.

Cobertura: Crema de mantega suïsa merengada a la nocilla 
(Swiss Meringue Buttercream, adaptat del lllibre Martha Stewart's Cupcakes):
- 4 clares d'ou (que em van sobrar després de fer crema catalana)
- 100gr de sucre
- 360gr de mantega a temperatura ambient
- essència de vainilla
- nocilla al gust

Posar al bany maria les clares d'ou i el sucre fins que aquest quedi ben dissolt. Treure del bany maria i començar a batre a poc a poc perquè les clares es vagin muntant i la barreja es refredi (s'hi pot estar uns 10 minuts, per tant, més val tenir una batedora de varetes elèctrica).
Seguidament afegir-hi la mantega tallada a daus sense deixar de batre perquè es vagi incorporant a la crema.
Per acabar incorporar l'essència de vainilla i la nocilla al gust i mesclar-ho bé amb una espàtula.

Omplir la mànega pastissera i decorar segons la inspiració del dia!

EXTRA: Pastís de Nocilla
- omplir dos motlles emmantegats i enfarinats de 18cm de diàmetre i enfornar uns 30 minuts
- deixar refredar i si cal posar a la nevera tapats amb paper film
- tallar la capa més superficial dels pans de pessic amb un ganivet de serra (que sol quedar més seca i irregular i així es muntaran més bé l'un a sobre de l'altra)
- remullar una de les parts amb almíbar (posar a foc lent aigua i sucre a parts iguals fins que redueixi una mica) 
- posar melmelada de fruits vermells al mig
- tapar amb l'altra pa de pessic
- cobrir amb la crema de mantega tant pel damunt com pels costats

6 comentaris:

  1. Com diria un de casa; això és de gordus, gordus; però qui les deixa passar. Doncs sí que vas doblar bé les quantitats, noia! Perquè el pastís es ben doble, je, je,je...

    ResponElimina
  2. Que bones, Gemma!!! Aquestes madalenes no són de règim, però allò que diuen, el que no mata engreixa... hi faria una bona queixalada, si porten nocilla!! Petons

    ResponElimina
  3. jjajaja si que es de gordos sii!!!pero per un dia, no passa res oi? peasoo pastis t'ha sortit!! realemnt llaminer! la noia addicta a la nocilla estara meravellada! se la menjarà a trossos enlloc de a cullerades! jeje petons

    ResponElimina
  4. Je je je... una mica més i tens menjar per tota l'escala de veïns :)
    Tenen una pinta deliciosa, per llaminers de veritat! Ara mateix en menjaria un parell per esmorzar ;)

    ResponElimina
  5. Una mica desconnectada???? La teva amiga deuria quedar encantada perquè petit no era...
    Moltes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. jo sóc més de Nutella -sobretot això de menjar-la a cullerades! jajajajja- però t'asseguro que aquestes me les menjava encatades. gràcies per participar guapa. petonetsssssss

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!